CaSA-Manor Barn-Bath-sliding glass doors-TGP-6-BAN.JPG

Manor Barn

This Listed Barn was in need of internal refurbishment along with converting an existing stone outbuilding into a workshop, artist’s studio and laundry room.

The proposal works within the existing outbuilding structure where possible, utilising openings and taking advantage of the natural fall of the site to create subtle internal and external level changes. Slim glazed screens have been installed to provide a clear legibility of the original open cow byre. Read more...

High quality materials have been used throughout to respect the particular characteristics of the original structure, creating a clear distinction between old and new. Crisp contemporary elements have been installed carefully around original features to contrast the rich historic patina such as rough ancient whitewashed ceiling boards.

A new landscaping scheme forms a dialogue between the existing structures and proposed spaces, offering a sense of continuity between building and landscape.



  • Location:
    Wellow, Bath
  • Size:
    95 Sq m
  • Key info:
    Listed Building | Refurbishment | Rich Materiality